SKVR


SKVR – Een nieuw geluid uit Friesland

SKVR Skaevver band Mark Jongedijk Gert Scheffer Bernhard Holtrop Marco Slump Nico Meijer Jos Harteveld

Videoclip opnames No Cure 2018

De band SKVR werd opgericht in 2014, maar omdat alle tijd werd genomen met het zoeken naar het juiste geluid met de beste songs was het pas in 2017 dat de band vond dat zij zich konden openbaren. En dat hoor je: de sound komt voort uit de muziek uit hun jeugd, terwijl de uitvoering zeker van deze tijd is. Het is rock en zeker origineel. Verwacht geen clichématige harde rock, maar composities waar de grenzen zijn opgezocht, hetzelfde geldt voor de powerballads waarin Jos Harteveld met zijn krachtige, veelzijdige stem zijn ziel bloot legt

Inmiddels is SKVR begonnen aan een veelbelovende start met de voorlopige hoogtepunten; het winnen van de Fryske Battle (georganiseerd door de Leeuwarder Courant en Icons of Pop) en een optreden in AFAS-Live op 6 januari 2018, plus de release van hun debuut EP Dead Or Alive’.

SKVR Skaevver band Mark Jongedijk Gert Scheffer Bernhard Holtrop Marco Slump Nico Meijer Jos Harteveld

Producers Harry Zwerver
en Michiel Hoogenboezem aan de knoppen

Deze EP is opgenomen in de Key Studio’s samen in Akkrum en de SKVR Studio in Leeuwarden met een bijzondere bijdrage van het Popkoor Vocalladiez van de gelijknamige zangschool op het prachtige nummer No Cure.`

Voor het optreden in AFAS-Live werd versterking gezocht om de prachtige composities ook live goed waar te kunnen maken. Deze versterking werd gevonden in Nico Meijer op gitaar, en de zusjes Efdé voor de backing vocals toe te voegen. Een gouden greep!

Verder heeft de band  een nieuwe mijlpaal bereikt door het schrijven van het winnende nummer `Het eindeloze blauw`, dat als anthem werd gebruikt voor de Tall Ship Races Harlingen 2018.

Eind 2019 is onze gitarist Gert Scheffer na een kort ziektebed overleden en zijn plaats is ingenomen door Ytzen Peterson.
De release van de CD zal begin 2020 plaatsvinden.

Bezetting:
Stampende en loeistrakke baspartijen (Bernhard Holtrop), rockende en funky drumbeats (Mark Jongedijk), gierende Hammond of subtiele piano (Marco Slump), echt power gitaarwerk (Nico Meijer en Ytzen Peterson),  spatzuivere backing vocals van de gezusters Efdé   en het zeer herkenbare en warme vocale geluid van voorman Jos Harteveld maken de sound van SKVR uniek maar toch herkenbaar.

lees hier de recensie uit bluesmagazine.nl

Mark Jongedijk

Drums.
Speelde in Van Klinken, waarmee hij een elfsteden-hitje had. Mark staat vooral bekend om zijn dynamiek en timing. Met zijn Ludwig drumkit en bassist Johan goed voor een solide basis met een groove om je vingers bij af te likken. Mark bemoeit zich regelmatig met de arrangementen van de nummers, en is in veel opzichten de “motor” van de band.

Marco Slump

Toetsen en zang.
Rond 1989 als negentienjarig broekie in het ‘bandcircuit’ terechtgekomen via een advertentie op een prikbord. Na auditie aangenomen bij het toenmalige “Bugs B. Gone’ en als snel verslaafd geraakt aan het live performen op diverse podia. Later als toetsenist begonnen bij Showband ‘the Watergate Scandals’. Na een jaar of zes, samen met een muzikale vriend, de Top-100 band ‘the Zoo’ opgericht en hiermee gespeeld in het hele land. Zeven jaar later na gestopt te zijn bij ‘the Zoo’, benaderd door ‘the Watergate Scandals’, nu ‘the Scandals’ geheten. De keuze was snel gemaakt om weer op het oude honk terug te keren. Vervolgens in 2013 de band ‘5-Pack’ opgericht. Een fantastische coverband welke helaas geen lange levensduur mocht kennen.

In mei 2015 als toetsenist begonnen bij ‘Skævver”. Door nu alleen eigen werk te spelen een hele nieuwe, maar fantastische kans om alle creativiteit te ontdekken en te ontplooien. Veel vintage sounds, zoals Hammond, Piano, Wurlitzer en Fender Rhodes klinken uit zijn keyboards, maar ook vette synths en pads worden niet geschuwd.

Jos Harteveld

Leadzang.
Vanaf jongs af aan stuurden zijn ouders hem naar de muziekschool en koos uiteindelijk gitaar als instrument en ging er al snel automatisch bij zingen.
Hij ging met verschillende muzikanten en bands werken en later nummers en muziek schrijven voor verschillende bands en projecten.
Zo heeft Jos 7 jaar in het Pink Floyd-project gezongen en in verschillende Rock/coverbands zoals ‘Heroes Of Rock’ en heeft hij met ‘Leap Day’ inmiddels 5 albums uitgebracht.
Naast  Skævver speelt en zingt hij in ‘Leap Day’ , ‘Two Face’s en ‘Rock-Addiction’.

 

Gert Scheffer (1962-2019)

+Gitaar en zang. ‘Oude rot’ met méér dan 35 jaar live ervaring op de teller. Speelde jarenlang in diverse succesvolle coverbands, tot hij de overstap maakte naar eigen werk. Speelde ruim 12 jaar bij de vermaarde Friese rockband Bricquebec en bracht met deze band drie cd`s uit. Na een paar jaar van radiostilte heeft hij zijn match gevonden met Skævver. In de band is hij zonder meer het muzikaal genie. De man van de maniakale solo’s, die continue de uitdaging aangaat om weer ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Hij is daarmee de bron van de meeste riffs en zanglijnen waar de nummers van Skævver uit ontstaan. Gert is een goede bekende in de muziekwereld en is tevens actief als jurylid voor de play-offs van het bekende Oerrock festival.

Helaas is Gert na een korte ziektebed op Zaterdag 9 november 2019 overleden. Wij missen Gert enorm en de lege plek op het plek zal voor ons altijd blijven.

Bernhard Holtrop

Bas. Vanaf zijn jonge jeugd houdt hij een basgitaar in zijn handen om uiteindelijk in tal van bands te gaan spelen te belanden. Eerst bij de band Bugs B. Gone. Later gevolgd door o.a. I owe U, Helder en vele coverbands, bigbands en projecten, zoals het Toto-project.

Op een gegeven moment wordt het druk; werk, kids, muziek en moest er een keuze worden gemaakt. Hij besluit om slechts nog bij bigband Cue te blijven spelen en als vaste invaller van toporkest Boulevard te fungeren. Na een tijd, als het muzikale bloed kruipt waar het gaan kan, via toetsenist Marco in contact gekomen met Skaevver.

Bernard Holtrop. Virtuoos bassist welke door zijn bescheidenheid exact weet wat een nummer nodig heeft. Samen met Mark Jongedijk de super solide basis van Skaevver!

Nico Meijer

Voor ons optreden in de AFAS hebben wij supergitarist Nico Meijer gevraagd om ons tijdens deze show te komen versterken. Dit resulteerde in een spetterend optreden en de “klik” die nodig is om samen mooie dingen te maken. Sindsdien is Nico een vast en volwaardig bandlid geworden van SKVR.

Zijn af en toe Zappariaans gitaarspel blendt uitstekend met de sound van SKVR en mondt uit in soms verwoestend mooie solo s of perfect getimede slagpartijen. Voeg daarbij zijn meer dan energieke podium perfomance en ziedaar, SKVR haar gedroomde muzikale uitbreiding is werkelijkheid geworden.

 

The SKVRettes (Elly May en Carin)

Eigenlijk behoeven deze twee kanjers geen introductie meer. Geen podium in het noorden van het land hebben zij niet beklommen en ze hebben met al de grote namen uit de Fryske popmuziek samengewerkt.

Met de term backing vocals doen we deze twee muzikale  zusjes echter tekort. Een artistieke female touch aan het solide rockgeluid van SKVR, dat is wat de dames meebrengen. De natuurlijke blend van de twee stemmen van de dames, maakt het geluid warm, solide en swingend tegelijk. In het nummer “Het eindeloze blauw” van SKVR zingt Elly May samen met Jos Harteveld een duet, waaruit blijkt dat ook als solist ze haar mannetje kan staan.

Elly May Efde en Carin Seegers-Efde worden door de heren in de band op muzikaal en sociaal gebied gezien als “One (or two) off the guys”.

Twee prachtige muzikale kersen op de SKVR taart…….

Ytzen Peterson

In deze top gitarist heeft SKVR een waardig opvolger gevonden voor onze eeuwige vriend Gert Scheffer.

Ytzen 1996 het conservatorium in Groningen afgerond en is geen onbekende in de Friese popscene.
In zijn hoedanigheid als Gitarist bij de band Boulevard heeft hij al vele artiesten begeleid waaronder Lee Towers, Grant and Forsyth, Anita Meijer, Jeroen van der Boom, Peter Koelewijn, Bert Heerink, Syb eva.
Muzikale invloeden variëren van Stevie Ray Vaughn, Hendrix, Allan Holdsworth, Joe Satriani, Steve Vai, Jeff Beck, etc.